Michael Vanthourenhout duidt sfeermaker in WK-selectie aan en heeft ook zijn mening over afwezigheid van ploegmaat Kevin Pauwels
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Ook Michael Vanthourenhout verrast door niet-selectie van ploegmaat Kevin Pauwels

Michael Vanthourenhout duidt sfeermaker in WK-selectie aan en heeft ook zijn mening over afwezigheid van ploegmaat Kevin Pauwels
Foto: © photonews

Bij de profs bestaat de Belgische selectie uit 7 jonge renners, allemaal onder de 30 jaar oud. Volgens de bondscoach is de sfeer tiptop in orde. En dat wordt bevestigd door Michael Vanthourenhout.

Vorig jaar was de sfeer minder. De reden? Kevin Pauwels had zijn medische attesten online gegooid en dat was niet naar de zin van Wout Van Aert, die de weken ervoor met knieproblemen sukkelde. "Vorig jaar was de sfeer iets minder door het voorval met Kevin", aldus Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "Je voelde wel dat dat spanning opleverde. Nu is dat zeker niet het geval met deze zeven jonge kerels."

Afwezige Pauwels

Het feit dat Pauwels niet geselecteerd werd, zorgde voor een storm(pje). "Ik vond het wel een verrassing dat hij er niet bij was", bekent Vanthourenhout. "Hij had de laatste weken bewezen was dat hij beter bezig was dan pakweg een Quinten Hermans. Maar het is niet aan mij om die selectie te maken en de bondscoach heeft ongetwijfeld ook wel redenen om hem niet te selecteren. Maar als het aan mij lag, dan was hij erbij."

Zeven jonge kerels die samen toeleven naar dit WK. Wie is er dan de sfeermaker van deze jonge bende? "Daan (Soete, red.) pakt meestal het woord. Het is een goede groep en we hangen goed aan elkaar", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties