Nederige Wout Van Aert na drie op een rij: "Het zou belachelijk zijn om nu te zeggen dat ik beter ben dan Mathieu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 29 reacties
Nederige Wout Van Aert na drie op een rij: "Het zou belachelijk zijn om nu te zeggen dat ik beter ben dan Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een seizoen met veel tweede plaatsen maakte Wout Van Aert van het wereldkampioenschap in Valkenburg zijn grote doel. En de man uit Lille maakte het glansrijk af met een derde wereldtitel op rij.

Ondanks die derde regenboogtrui op rij, bleef Van Aert nederig. "Als je de rest van de wedstrijden van afgelopen seizoen bekijkt, dan was Mathieu vandaag niet op zijn gebruikelijke niveau", vertelde Van Aert. "Normaal blijft hij altijd ver voor Michael (Vanthourenhout, red.) en Toon (Aerts, red.)."

De onvermijdelijke vraag wie nu de beste veldrijder van de twee is, kwam ook aan bod. "Het is een vraag die ik al beantwoord heb. Het zou belachelijk zijn om nu te zeggen dat ik beter ben dan Mathieu. Hij zal altijd de man van dit seizoen zijn", is Van Aert eerlijk. "Hij was sterker over die ganse periode van zes maanden. Ik hoef daar niets aan toe te voegen."

"Natuurlijk had ik het voordeel dat ik al twee WK's op zak had"

Van Aert denkt dat er van een mentaal probleem geen sprake is bij zijn grote concurrent. "Als je meer dan 25 races kan winnen, dan kan je niet van een mentaal probleem spreken", klinkt het. "Maar natuurlijk had ik het voordeel dat ik al twee WK's op zak had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties