Parcoursverkenning ging niet helemaal goed voor Wout van Aert: "Ik ben stevig gevallen"
Redactie
| 10 reacties
Parcoursverkenning ging niet helemaal goed voor Wout van Aert: "Ik ben stevig gevallen"
Foto: © photonews

Zondagnamiddag zijn de profcrossers aan zet in het Nederlandse Valkenburg. Uittredend wereldkampioen Wout van Aert wil graag zichzelf opvolgen, maar de Belgische kopman zal moeten afrekenen met topfavoriet Mathieu van der Poel.

De omloop in Valkenburg lijkt lang niet meer op die van de Wereldbeker die telkens in het najaar gereden wordt. "Ik denk dat het parcours zeker iets voor mij is", zei Van Aert na de verkenning bij Sporza.

"De omloop is helemaal om zeep gereden en dat zal heel speciaal zijn. Er zullen niet veel stroken berijdbaar zijn. Zoals het er vanmiddag bij lag, wordt het moeilijk om het juiste materiaal te kiezen."

Tijdens de verkenningsrondjes kwam Van Aert zelfs ten val. "Ik ben vanmiddag stevig gevallen tijdens de verkenning. Ik probeerde de schuine kant wat sneller te doen, maar ik heb vooral geleerd dat ik daar niet te veel risico's moet nemen."

25% kans

"Hoeveel procent kans ik maak op een 3e wereldtitel? De meeste kansen liggen bij Mathieu. Ik denk dat ik misschien 25 procent kans maak op de titel. Dat is niet weinig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties