Ploegleider Philip Roodhooft dient klacht in bij de politie na knokpartij: "Mijn lip is kapot, ik heb een blauw oog en mijn kaak is dik"
Redactie
| 28 reacties
Ploegleider Philip Roodhooft dient klacht in bij de politie na knokpartij: "Mijn lip is kapot, ik heb een blauw oog en mijn kaak is dik"
Foto: © photonews

Sanne Cant kroonde zich zaterdag voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioen, maar jammer genoeg ging alle aandacht naar wat er zich na de finish afspeelde. In een tentje kwam het namelijk tot een knokpartij.

Bewakingsagenten gingen hardhandig tekeer tegen de entourage van Sanne Cant. "Ik was op de juiste manier met mijn pasje tot op het podium geraakt en stond te praten met bondsvoorzitter Tom Van Damme toen ik het tumult achter mij zag gebeuren", vertelt Philip Roodhooft aan Het Nieuwsblad.

"Onder andere mijn broer Christoph werd hardhandig aangepakt. Toen ik mee ging bemiddelen, ontaardde de situatie in één groot trekken en sleuren. Het ging er zeer agressief aan toe, nooit meegemaakt."

Ook Kevin Cant, de broer van Sanne, en mecanicien Dieter Clerx, werden hard aangepakt. "Kevin en Dieter werden niet weggeleid, maar letterlijk over de grond weggesleurd. Zelfs bondscoach Sven Vanthourenhout en Peter Vandenabeele van de UCI werden stevig bejegend. Er was geen lievemoederen aan. Met de nodige lichamelijke schade tot gevolg. Mijn lip is kapot, ik heb een blauw oog en mijn kaak is dik. Dit kon ik niet laten passeren, vandaar dat ik klacht heb ingediend bij de politie", besluit Roodhooft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder
27/12/2019 Azencross

Nieuwste reacties