Trots als een pauw na zilveren plak op WK: "Dit voelt aan als een overwinning"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 37 reacties
Trots als een pauw na zilveren plak op WK: "Dit voelt aan als een overwinning"
Foto: © photonews

De eerste twee plaatsen leken voor het WK al vast te liggen, maar het was zowaar Michael Vanthourenhout die er met zilver vandoor ging. De tevredenheid was dan ook groot bij de crosser van Marlux-Bingoal.

De glimlach toen hij over meet reed, sprak boekdelen bij Michael Vanthourenhout. Mathieu van der Poel achter hem houden én zilver pakken op een WK. "Ik kwam naar hier voor een bronzen medaille, dus dit voelt als een overwinning voor mij", vertelde Vanthourenhout na afloop. "Het was voor mij een droom die een uur lang duurde Of ik ooit aan winst dacht? Nee, Wout was vandaag zo sterk. Zilver was het hoogst haalbare."

Een enorme opsteker voor Marlux-Bingoal, dat een grijs seizoen achter de rug heeft. "Het was geen goed seizoen van onze ploeg, maar deze zilveren plak geeft me vertrouwen om tijdens de zomer hard te werken voor het volgende seizoen.

"Hopelijk kan ik volgend jaar de leider van de ploeg worden"

De kloof op de 'grote twee' dichten lijkt moeilijk, maar Vanthourenhout hoopt volgend seizoen wel een nieuwe stap te zetten. Kan hij de nieuwe leider worden bij de ploeg van Jurgen Mettepenningen? "Met deze jonge generatie wordt er vol gestart, voor Kevin is dat niet goed. Hopelijk kan ik volgend jaar de leider van de ploeg worden", is de West-Vlaming ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties