Van der Poel strijkt straks geen winstpremie op door gebrek aan budget: "Toch mooi om op de broek van Mathieu te staan?"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Van der Poel strijkt straks geen winstpremie op door gebrek aan  budget: "Toch mooi om op de broek van Mathieu te staan?"
Foto: © photonews

Valkenburg maakt zich op voor het WK cyclocross. Wanneer straks topfavoriet Mathieu van der Poel of outsider Lars van der Haar met de titel gaat lopen, strijkt hij geen titelpremie op van de Nederlandse wielerbond.

Reden daarvoor is het gebrek aan financiële middelen. "We hebben er gewoon het budget niet voor", vertelt de Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt voor de camera van Sporza. "Maar als een Nederlander wereldkampioen wordt, verdient die persoon die winstpremie sowieso terug met zijn startgeld en salaris."

De Knegt ziet nochtans een manier om nieuwe sponsors naar het veldrijden te lokken. "Ons budget wordt ieder jaar kleiner. Het lijkt me best interessant om de Nederlandse wielerbond te sponsoren. Zo kan je als sponsor gewoon op de broek staan van Mathieu van der Poel tijdens een EK of een WK."

De cross leeft meer in België

"In Nederland is het heel moeilijk om dat idee van sponsoring verkocht te krijgen", zegt De Knegt. "In België leeft de cross meer dan in Nederland. De Nederlanders kijken veel naar veldrijden, maar het is moeilijk om een commerciële veldritploeg van de grond te krijgen. Dat is wel een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties