Adrie van der Poel reageert op hele heisa: "Dat is net een heel groot compliment" en "Graag iets meer respect"

Redactie
| 43 reacties
Adrie van der Poel reageert op hele heisa: "Dat is net een heel groot compliment" en "Graag iets meer respect"
Foto: © photonews

De uitspraak van Adrie van der Poel over Wout Van Aert die 'niet leek te ademen tijdens het WK', zijn volgens de vader van Mathieu van der Poel helemaal uit te context gerukt. "Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen."

"Ik kijk met een heel slecht gevoel terug op gisteren", zegt Adrie van der Poel in gesprek met Sporza. "Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind. Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt."

Van der Poel senior hoopt dan ook op iets meer begrip voor de begeleiders. "De verslaggevers moeten ook iets meer respect hebben voor de mensen in de materiaalpost. Wij proberen onze sport zo goed mogelijk te verkopen en daar hoort ook commentaar in de post bij. Maar de ene keer gaat dat makkelijk, de andere keer niet. Je kunt niet je verhaal doen zoals je zou willen doen", klinkt het.

"Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment"

Wout Van Aert was dus volgens 'Matje' zijn vader de verdiende winnaar. "Ik heb het al gezegd: Valkenburg had gisteren een schitterend podium. De beste heeft gewonnen. Proficiat, alle complimenten."

"Volgend weekend is het weer cross. We wisten dat er vroeg of laat een nederlaag zat aan te komen en dat was nu op het WK. Maar sommige mensen zoeken schijnbaar vanalles en dat is in zo'n kleine sport helemaal niet nodig", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties