Adrie van der Poel rechtuit: "Van Aert ademde niet" vs. "Qua overwinningen nog niet in de schaduw van Mathieu"

Redactie
| 35 reacties
Adrie van der Poel rechtuit: "Van Aert ademde niet" vs. "Qua overwinningen nog niet in de schaduw van Mathieu"
Foto: © photonews

De ontgoocheling in het kamp van Mathieu van der Poel was groot na de gemiste wereldtitel. Na een dominant seizoen - met tot nu toe 26 overwinningen - had Valkenburg hét hoogtepunt moeten worden.

Adrie van der Poel baalde in de plaats van zijn zoon. "Ik vind het vooral sneu voor Mathieu", reageerde vader Adrie bij Sporza. "Maar ik was erop voorbereid. Ik wist dat Wout hier vandaag super zou zijn, dat zag je vooraf aan alles. Ook in de cross zag ik al na een halve ronde dat er aan Van Aert niets te doen zou zijn."

"Van Aert was uitzonderlijk goed en daar hebben we ons snel bij neergelegd"

"Van Aert ademde niet en reed gewoon rond. Het verschil was vandaag gigantisch groot. Dat het gat vrij snel 2 minuten was, is ook niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn. Dat is een halve minuut per ronde wegrijden op renners die met een fiets kunnen rijden. Van Aert was uitzonderlijk goed en daar hebben we ons snel bij neergelegd."

Conclusie: van der Poel domineerde het seizoen, Van Aert pakte de mooiste zege. "Met alle respect, maar Wout mag qua overwinningen dit seizoen eigenlijk nog niet in de schaduw staan van Mathieu", klinkt het nog. "De meesten zullen zeggen dat er maar één dag telt. Maar ik vind dat niet, Mathieu is dit seizoen gewoon de beste renner. Hij draagt die regenboogtrui niet en dat is jammer. Maar zijn tijd komt wel nog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties