Belgen waren zeker van hun stuk: "Om eerlijk te zijn wist ik vrijdag al dat Wout zou winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 5 reacties
Belgen waren zeker van hun stuk: "Om eerlijk te zijn wist ik vrijdag al dat Wout zou winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor neoprof Quinten Hermans (Telenet Fidea) was het zijn allereerste wereldkampioenschap bij de profs. En bovendien een WK om niet snel te vergeten door het loodzware parcours en de mooie triomf van Wout Van Aert.

Hermans kwam binnen als 11e in Valkenburg. "Hoe mijn eerste WK was? Abnormaal", aldus Hermans. "Wij Belgen hebben we het super goed gedaan. Dit is één van onze beste WK's ooit. Ik ben misschien wel de laatste Belg, maar toch op een 11e plek. Met 7 Belgen in de top 11, dat is wel een uitzonderlijke prestatie."

Loodzwaar

Zijn ploegmanager Sven Nys sprak over het mooiste WK-parcours van de voorbije 20 jaar. "Voor de ene was het mooier dan voor de andere", lacht Hermans. "Ik had liever een parcours gehad dat sneller bolde. Het parcours was loodzwaar en dan wint de sterkste."

Kopman Wout Van Aert verpulverde de tegenstand - en vooral Mathieu van der Poel dan. "Om eerlijk te zijn wist ik zaterdag - en zelfs vrijdag al - dat Wout zou winnen", verrast Hermans. "Als je zag hoeveel vertrouwen hij tankte na de verkenning.... dat straalde hij ook uit op de groep, zonder echt nerveus te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties