Drievoudig wereldkampioen heeft mening over veldritkalender: "Sommigen zien bos door de bomen niet meer"

Drievoudig wereldkampioen heeft mening over veldritkalender: "Sommigen zien bos door de bomen niet meer"

Volgend seizoen gaat er nog niet meteen veel veranderen op de veldritkalender, maar het is de voorbije week wel opnieuw een hot item geworden. Iedereen heeft een mening.

"Er zijn veel ideeën die nu rond gaan, het was misschien goed om iedereen eens rond tafel te krijgen", aldus Erwin Vervecken bij Sporza. Ook hij is het idee van een Champions League wel genegen. "Ik snap dat sommige supporters het bos niet meer door de bomen zien."

"Is het nu DVV, is het Superprestige of is het wereldbeker? Het is een heel versnipperde kalender. Bovendien is het ene klassement met punten en het andere op tijd, heel ingewikkeld allemaal voor de mensen die er verder vanaf staan."

Versnipperde kalender

"Bij de vrouwen is het startveld heel internationaal en krijgen we heel mooie crossen. Daar zie je het verschil tussen de wereldbeker en de andere klassementen, van rensters die op andere crossen niet opduiken. Daarom dat het wel interessant kan zijn om het te proberen."

Ook Peter Van Den Abbeele van de UCI is bezig met een plan: "We zijn nog niet klaar om daarover te communiceren. Voor het eerst is er wel een positief probleem met de wereldbeker, er zijn meer kandidaten dan data. We willen de cross nog internationaler maken. Volgend jaar? Zeker nog niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties