Mathieu van der Poel moest aan Sven Nys denken én: "Kon het niet aan mijn hart laten komen om drie Belgen op het podium te hebben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 30 reacties
Mathieu van der Poel moest aan Sven Nys denken én: "Kon het niet aan mijn hart laten komen om drie Belgen op het podium te hebben"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel was op het WK in Valkenburg niet op het niveau dat we van hem gewoon zijn. Het resulteerde in een bronzen plak voor de inwoner van het Belgische Kapellen, al werd het zelfs nog even spannend voor het podium.

Van der Poel zag Toon Aerts nog naderen, maar die kreeg in het slot met een lekke band af te rekenen. "Ik kon het niet aan mijn hart laten komen om drie Belgen op het podium te hebben", vertelde Mathieu van der Poel. "Ik wilde absoluut op het podium eindigen. Ik had in Zolder het podium al eens laten schieten, dus ik heb geleerd uit mijn fouten."

"Het is iets uniek wat Wout heeft gedaan. Ik deed wat ik kon, maar het was niet genoeg", bekent de Nederlander. "Of het WK stilaan een obsessie wordt? Vorig jaar moest ik gewonnen hebben. Maar ik heb het in het verleden al vaak gezien bij Sven Nys: het is niet altijd de sterkste man van het seizoen die het WK wint."

'Geen vermoeidheid'

"Vorig jaar voelde ik me de sterkste. Maar toen waren er die lekke banden. Vandaag finish ik op 2'30". Als ik op deze manier verlies, dan kan ik daar mee leven."

Van der Poel reed heel wat crossen meer dan Van Aert, maar toch wil de Nederlander de vermoeidheid niet als excuus inroepen. "Ik denk dat ik alle wedstrijden met een goed gevoel heb afgewerkt. Ik voelde me zelfs beter en beter worden. Mijn tweede stage in Spanje was beter dan de eerste. Ik kwam terug met een goed gevoel. Ik heb het gevoel dat ik dit seizoen nog 30 wedstrijden kan rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties