Niels Albert ziet slechts één oorzaak voor totale offday van Mathieu van der Poel in Valkenburg

Redactie
| 17 reacties
Niels Albert ziet slechts één oorzaak voor totale offday van Mathieu van der Poel in Valkenburg

Niels Albert was een gelukkig man na de derde regenboogtrui op rij van Wout Van Aert. Al bleef hij ook nederig. "Van der Poel is en blijft de man van het seizoen", zegt hij.

'Bij de start van het WK staan de tellers op nul. Dat is vandaag nog maar eens bewezen", aldus de ploegleider in HLN. "Wout heeft het voordeel gehad om perfect toe te kunnen werken naar dit kampioenschap. Samen met zijn inspanningsfysioloog Marc Lamberts hebben we een planning opgemaakt waar heel goed over nagedacht is."

"Hij heeft keihard gewerkt om hier top te zijn. Toen we de voorbije dagen merkten dat het parcours in Wouts voordeel bleef evolueren, werd het vertrouwen groter. Vandaag heeft hij de klus afgemaakt met een fenomenale prestatie. Drie wereldtitels in drie jaar tijd, dat is toch wat. Hier moet hij van genieten", zegt Albert.

"Het kan niet anders dan dat hij is ten onder gegaan aan de stress"

Tot slot had Albert het ook nog over grote concurrent Mathieu van der Poel. "Hij heeft de hele winter gedomineerd en dan laat hij het vandaag plots afweten. Het kan niet anders dan dat hij is ten onder gegaan aan de stress", klinkt het.

"Onderschat dat niet hé: op zo'n jonge leeftijd torenhoog favoriet zijn op een WK in eigen land. Of je het wilt of niet, dat brengt heel wat druk met zich mee. Nu, van der Poel is en blijft de man van het seizoen. Daar verandert zelfs een wereldtitel niets aan", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties