Ook David van der Poel zoekt verklaring voor offday Mathieu: "Hij is dit seizoen de beste, maar daar krijg je geen trui voor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 8 reacties
Ook David van der Poel zoekt verklaring voor offday Mathieu: "Hij is dit seizoen de beste, maar daar krijg je geen trui voor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor David van der Poel, oudere broer van, was er een figurantenrol weggelegd op het WK in Valkenburg. De Nederlander eindigde 17e op ruim 7 minuten van winnaar Wout Van Aert. En ook hij baalde in de plaats van Mathieu.

"Ik voelde echt dat het een heel lange en zware wedstrijd zou worden", vertelde van der Poel achteraf. "Het is echt moeilijk om in je tempo te komen. Afstappen, lopen, omhoog, omlaag..."

Offday Mathieu

Ook de oudste van der Poel had de offday van 'Matje' niet zien aankomen. "Ik had helemaal niks gemerkt aan Mathieu. Ik denk dat hij zich goed voelde op training. Het ging goed, hij had er zin in en was niet overdreven nerveus. Ik heb er dus geen verklaring voor", vervolgt David.

"Ik denk dat hij er makkelijker mee zal omgaan nu hij weet dat hij op zijn waarde geklopt is"

Volgens David speelde ook de stress geen rol. "Een WK in eigen land zorgt voor extra druk, maar normaal haalt hij daar extra kracht uit. Ik weet niet goed wat de oorzaak is. Maar ik denk dat hij er makkelijker mee zal omgaan nu hij weet dat hij op zijn waarde geklopt is", doelt zijn oudere broer op de vier lekke banden van vorig jaar in Bieles.

"Hij is dit seizoen de beste, maar daar krijg je geen trui voor. Het zou mooi zijn om dan een trui te krijgen. De teleurstelling zal toch wel overheersen, denk ik", rondde van der Poel af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties