Sterke collectieve prestatie van de Belgen in Valkenburg: "Ik had vooraf getekend voor top tien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 9 reacties
Sterke collectieve prestatie van de Belgen in Valkenburg: "Ik had vooraf getekend voor top tien"
Foto: © photonews

Maar liefst zes van de zeven Belgen in de top tien op het wereldkampioenschap bij de elite mannen in Valkenburg. Dat was best naar de zin van Daan Soete, die onder de indruk was van de omstandigheden én de prestatie van Wout Van Aert.

"Ik had vooraf getekend voor top tien", zei Daan Soete na het loodzware WK. "Het was een parcours dat me niet echt lag. Ik ben goed vertrokken en daarna heb ik mijn eigen tempo gereden. Dat was goed genoeg voor een negende plek."

Ook Soete was onder de indruk van Wout Van Aert. "Ik had vooraf verwacht dat hij heel dichtbij zou zijn. Dat hij zo ver weg ging rijden, had ik wel niet zien aankomen. Op parcoursen als dit komt de kracht van Wout boven. Daar is hij beter in."

"Of we ook een deel van de premie krijgen? Wout beslist daarover"

De Telenet Fidea Lion was onder de indruk van de omstandigheden in Valkenburg. "Een heel aparte ervaring. Er was heel veel volk en op sommige momenten hoor je ze, maar op andere momenten ben je gewoon bezig met het juiste spoor te volgen."

"Of we ook een deel van de premie krijgen? Wout beslist daarover", klinkt het. "Er is nog niet over gesproken. De sfeer vooraf was goed en ik denk wel dat dat geholpen zal hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties