Toon Aerts: "Ik mag denk ik wel zeggen dat ik de volgende ben na Mathieu en Wout"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 235 reacties
Toon Aerts: "Ik mag denk ik wel zeggen dat ik de volgende ben na Mathieu en Wout"
Foto: © photonews

Voor Toon Aerts zat er net geen medaille in op het wereldkampioenschap in Valkenburg. Al leek de renner van Telenet Fidea nog bijna mee te doen voor die bronzen plak, die uiteindelijk naar Mathieu van der Poel ging.

Voor Aerts was het zijn eerste WK bij de profs. "Het was allemaal nieuw voor mij, maar ik stond toch met weinig stress aan de start", aldus Toon Aerts. "Als je het parcours gaat verkennen, dat is toch een heel andere sfeer. Er is een massa volk en het was toch ook een beetje een WK in eigen land omdat het zo dicht bij de Belgische grens was. Ik heb ervan genoten en hoop nog veel WK's te rijden."

Sterk seizoen

Het werd nog bijna een bronzen plak voor Aerts. "In de voorlaatste ronde kwam ik aansluiten bij Mathieu. Ik zag dat hij die ronde veel terrein verloor. Ik koos ervoor om hem meteen onder druk te zetten. Maar hij toonde zich mentaal sterk en volgde in mijn wiel. Spijtig voor mezelf, maar over het algemeen heb ik wel een sterk seizoen gereden. Alleen spijtig dat ik dat niet kon omzetten in een podiumplek."

De vierde plek is altijd de meest ongelukkige plaats. "Ik vind van niet. Ik kijk wel met teleurstelling terug naar deze wedstrijd. Ik mag denk ik wel zeggen dat ik de volgende in de rangorde ben na Mathieu en Wout. In de kampioenschappen liep het natuurlijk wel iets minder. Nu wil ik dit seizoen graag afsluiten op die derde plek van de UCI-ranking", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties