Vijfde in Valkenburg, maar toch erg tevreden: "Heel trots, zeker na wat er de afgelopen weken gebeurd is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 10 reacties
Vijfde in Valkenburg, maar toch erg tevreden: "Heel trots, zeker na wat er de afgelopen weken gebeurd is"
Foto: © photonews

De Nederlanders konden in het eigen Valkenburg twee renners in de top vijf afvaardigen. Mathieu van der Poel pakte het brons, Lars van der Haar reed dan weer naar een onverhoopte vijfde plek.

En daar was hij best tevreden mee. "Voor mij was vijfde worden het hoogst haalbare wat ik kon doen", zei Lars van der Haar. "Ik ben heel trots, zeker na wat er de afgelopen weken is gebeurd. Mentaal was het zeker niet gemakkelijk. De ploeg heeft mij goed geholpen richting dit moment."

Het seizoen loopt stilaan op zijn einde, maar van der Haar wil zich nog tonen. "Er komen nog drie mooie weken aan en het gaat goed vriezen, dus ik hoop nog enkele mooie wedstrijden te kunnen rijden. Al is dit sowieso al een fijne opsteker."

Geen regenboogtrui voor Mathieu

Geen wereldtitel voor zijn landgenoot Mathieu van der Poel, wel een drie op drie voor Wout Van Aert. "Ik denk dat er vandaag een verdiende wereldkampioen was. Jammer dat het Mathieu niet was, maar chapeau voor Wout. Het gaat er gewoon om dat er een hele mooie wedstrijd gereden wordt en dat het er eerlijk aan toegaat. En dat was vandaag (zondag) het geval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties