WK-hattrick is een feit voor Wout Van Aert: "Dàt maakt het nog mooier dat het lukte"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 11 reacties
WK-hattrick is een feit voor Wout Van Aert: "Dàt maakt het nog mooier dat het lukte"
Foto: © photonews

Na een moeizame start van het veldritseizoen focuste Wout Van Aert zich al snel op de kampioenschappen. Hij wilde absoluut een derde regenboogtrui. Zo geschiedde.

Van Aert zat voor het seizoen al met eeen andere planning in zijn hoofd. "Ik begon aan dit seizoen met een andere planning", vertelt hij. "We kozen ervoor om enkel de Wereldbeker volledig te rijden, maar na de slechte start in de VS en de maand oktober besloten we om op andere dingen te focussen. Dan bleven alleen de twee kampioenschappen nog over. Dat maakt het nog mooier dat het lukte."

"Na zo'n seizoen had ik niets te verliezen. Ik had reeds twee regenboogtruien, dus dat gaf een ontspannen gevoel. Mathieu verdiende deze trui meer, maar een kampioenschap wordt op één dag beslist. Alles moet op een uur tijd in zijn plooi vallen."

"Ik kan alleen maar zeggen dat de sfeer in de ploeg erg goed was"

Quinten Hermans wist vrijdag al dat Van Aert het WK zou winnen. "Het is leuk om te horen dat ze vertrouwen in mij hadden", lacht Van Aert.

"Ik kan alleen maar zeggen dat de sfeer in de ploeg erg goed was. Het was de eerste keer dat we met zo'n jonge groep op het WK waren. We kennen elkaar van bij de jeugdcategorieën. Er werd veel gelachen, zelfs nog tijdens het ontbijt voor het WK. Hopelijk kunnen we ook samen vieren", besluit Van Aert met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties