Wuyts reageert: "Gevaarlijk spelletje van Adrie van der Poel"

Redactie
| 53 reacties
Wuyts reageert: "Gevaarlijk spelletje van Adrie van der Poel"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel domineerde een heel seizoen lang, maar in Valkenburg was het grote concurrent Wout Van Aert die de concurrentie tot figuranten degradeerde. Adrie van der Poel reageerde emotioneel, Michel Wuyts analyseerde.

Adrie van der Poel leek wat te insinueren na de nieuwe wereldtitel van Wout Van Aert. "Als het verschil tot 2 minuten oploopt, is dat niet normaal" en "Hij rijdt rond, maar ademt niet", waren enkele uitspraken van de vader van Mathieu van der Poel.

Gevaarlijke woorden, volgens Michel Wuyts. "Adrie van der Poel insinueert en dat is een gevaarlijk spel. Uit zijn woorden zou je kunnen afleiden dat Wout van Aert medisch begeleid is en cortisonen genomen heeft", vertelt Wuyts in Sportweekend. "Bewijs dat maar eens. Bovendien hoeft dat niet zo te zijn. Het is natuurlijk wel zo dat cortisonengebruik diep geworteld zit in het wielrennen en andere sporten en zeker ook in het veldrijden."

Verboden lijst

"De beste manier om dit soort insinuaties uit de wereld te helpen is om cortisonen op de verboden lijst te zetten. Daar smeekt het wielrennen al 10, 15 jaar om. Er waren over dit onderwerp al veel vergaderingen in de atletencommissie bij de UCI. Artsen twijfelen over de efficiëntie van cortisonen, atleten niet. Zet het op de verboden lijst, einde discussie", besluit Wuyts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties