Nummer twee van de Tour van 2017 verrast met uitspraak: "Tour met of zonder Froome maakt geen verschil"

Redactie
| 0 reacties
Nummer twee van de Tour van 2017 verrast met uitspraak: "Tour met of zonder Froome maakt geen verschil"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome komt - tot grote kritiek van veel van zijn collega's - volgende week aan de start van de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol. Maar één van zijn rivalen en collega's gelooft alvast in de onschuld van de Brit.

Rigoberto Uran, vorig jaar nog tweede in de Tour, gelooft zijn ex-ploegmaat. "De Tour met of zonder Froome: het maakt geen verschil", citeert HLN de Colombiaan. "Echt, het maakt me niet uit. Hoe ik in de Tour presteer, is mijn verantwoordelijkheid, niet die van Froome. Ik moet naar mezelf kijken. Ik moet maken dat ik zelf goed genoeg ben. Pas als dat in orde is, kan ik naar de concurrentie beginnen kijken."

"Ik blijf Froome geloven", vervolgt Uran. "Ik heb drie jaar bij Sky gekoerst. Ik heb Froome leren kennen als een grote coureur en een groot mens. Hij was een goeie leider: hij was erg betrokken bij het team en zeer geëngageerd. En ondanks alle grote koersen die hij gewonnen heeft, is hij altijd dezelfde gebleven."

'Focus op eigen werk'

Uran wil dus enkel naar zichzelf kijken. "Velen voelen er zich ongemakkelijk bij omdat ze niet weten wat er gaat gebeuren met Froome. Maar ik meen wat ik zeg: ik heb het te druk om me daarin op te jagen. Ik ben hard aan het trainen, en focus me op mijn eigen werk. De rest zie ik wel als het zover is. Als hij rijdt, oké. Als hij niet rijdt, ook goed. Wat ik daarvan vind of daarover zeg, verandert daar niks aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties