Overwinning van Mark Cavendish in Dubai... én toch excuses voor zijn ploegmaats

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Overwinning van Mark Cavendish in Dubai... én toch excuses voor zijn ploegmaats
Foto: © photonews

Drie massasprints in de Ronde van Dubai en drie verschillende winnaars. Vandaag mocht Mark Cavendish het zegegebaar maken. En toch kwam de Brit van Dimension Data achteraf met excuses.

Voor Cavendish was het zijn eerste zege van het seizoen. "Ik ben heel erg blij met de overwinning en de manier waarop de ploeg vandaag heeft gereden", aldus de pocketsprinter. "We hadden het plan om helemaal vooraan te zitten aan de laatste rotonde. De lead-out zat goed, met Bernard (Eisel) en Renshaw in de laatste 3 kilometer."

"Ik had nog een beetje geluk dat Nacer (Bouhanni) me ertussen liet in de laatste honderden meters. Ik wist dat ik moest wachten tot Viviani op zijn hoogtepunt zat in de sprint en ik kon er nog voorbij. Ik ben erg blij met deze zege."

Ook ontgoocheld

Al was Cavendish ook wel ontgoocheld. "Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik gisteren niet in de sprint betrokken was. Eigenlijk kon ik vandaag dus de leiderstrui veroverd hebben door de bonificaties", zegt 'Cav'. "Ik kan me daarvoor alleen maar excuseren bij mijn ploegmaats en het hopelijk de komende dagen goedmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties