BMC-Belg na 2017: "Je wordt niet per toeval derde op de Muur van Hoei"

Redactie
| 0 reacties
BMC-Belg na 2017: "Je wordt niet per toeval derde op de Muur van Hoei"

Dylan Teuns maakte zijn grote doorbraak mee in 2017. Een podiumplek in de Waalse Pijl werd in de zomer gevolgd door heel wat overwinningen. En dus is het met argusogen uitkijken naar het nieuwe seizoen.

Teuns heeft heel wat geleerd na zijn succesvolle zomer van vorig jaar. "Dat ik wereldwijd in het punchen momenteel in de top 10 van de wereld sta", aldus een bescheiden Teuns. "Top vijf? Ik weiger te lopen vooraleer ik goed kan stappen, hé. Vorig jaar maakte ik de zomer van de doorbraak mee."

"Ik pakte onverwacht geel in de Ronde van het Waalse Gewest, ik won mijn eerste koers in het geel, mijn eerste ronde, daarna mijn eerste WorldTour-rit- én eindzege."

Niet per toeval derde in Hoei

Zelf had Teuns die doorbraak half zien aankomen. "Ja en neen. Je wordt niet per toeval derde op de Muur van Hoei. Op Philippe Gilbert in 2011 na, moet je al terug naar Mario Aerts in 2002 vooraleer je nog een Belg op het podium van de Waalse Pijl vindt. Ik voelde wel dat ik op een goed niveau aan het komen was, maar na een tegenvallende Giro wou ik meer presteren.

"Ik had grote honger. Ik zocht een nieuwe bevestiging, maar eerlijk: wat ik vorige zomer voor elkaar bracht, was voor mijzelf ook een verrassing", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties