De nieuwe Belgische hoop? "Ik vind mezelf een beetje terug in Frank Vandenbroucke"

Redactie
| 3158 reacties
De nieuwe Belgische hoop? "Ik vind mezelf een beetje terug in Frank Vandenbroucke"

De zomer van 2017 veranderde het leven van onze jonge landgenoot Dylan Teuns (BMC). De Limburger won onder meer in de Ronde van Wallonië, Polen en de Arctic Race of Norway.

"Ineens werd ik met zoveel grote kampioenen vergeleken: ik was de nieuwe Criquielion...", opent Teuns. "Ik deed op Saint-Roche in de Ronde van het Waalse Gewest Valverde-achtige toeren. Ja, ik was ook de nieuwe Gilbert. Natuurlijk ben je dan zo fier als een gieter, maar anderzijds moet ik wel nog altijd alles bewijzen. Daar ben ik me zeer goed van bewust."

Binnen zijn ploeg wordt hij ook wel eens de nieuwe Frank Vandenbroucke genoemd. "Dat heb ik aan mezelf te danken", lacht Teuns in HNB. "Ook al ben ik te jong om VDB bewust te hebben meegemaakt, ze weten dat ik een grote fan ben van zijn rijstijl."

LBL in '99

Toch is hij trots over die vergelijking. "Ik vind mezelf er een beetje in terug. Twee jaar geleden was het de dag voor Luik-Bastenaken-Luik te slecht weer om buiten te trainen. We reden met de ploeg de benen los op de rollen in ons afzonderingshotel in Chaudfontaine. Ik zette dat filmpje op van VDB in Luik-Bastenaken-Luik 1999. Zo is het gekomen. Ik vind het een eer dat ze me op koersvlak vergelijken", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties