De opmerkelijke voorbereiding van Sagan en co op het klassieke seizoen: "Gevaarlijk als je niet weet wat je doet"

Redactie
| 0 reacties
De opmerkelijke voorbereiding van Sagan en co op het klassieke seizoen: "Gevaarlijk als je niet weet wat je doet"
Foto: © photonews

Het lijkt een atypische manier van voorbereiden op het klassieke seizoen, maar toch houdt Patxi Vila, de coach van Peter Sagan, er aan vast. Een groot deel van de renners van BORA-hansgrohe bevinden zich momenteel op de Sierra Nevada voor een trainingskamp.

"Ik organiseerde hier al hoogtestages voor Tinkoff", vertelt Patxi Vila in HLN. "Dat was meestal in andere periodes van het jaar. Ik dacht: waarom zouden we hier ook de klassiekers niet kunnen voorbereiden? Vier jaar geleden heb ik dat voor het eerst gedaan. En nu vind ik deze drie weken in februari het belangrijkste trainingskamp van het jaar."

Controle

"Wat voor mij telt is dat je als ploeg op een zeer goede manier aan het seizoen begint. Van hieruit kun je alles controleren. Van dan af gaat alles makkelijker."

Elke renner krijgt een individueel programma. "Hoogtetraining werkt niet voor iedereen. Het is speciaal, je moet het goed verstaan en het is gevaarlijk als je niet weet wat je doet. Je kunt de prestaties van je renners een boost geven. Maar je kunt ook alles verliezen. Je moet de renners goed kennen. Sommige renners die hier vorig jaar waren, zijn er nu niet bij. Gewoon omdat een hoogtestage niet werkt voor ze", besluit Vila.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties