Greg Van Avermaet trekt als BMC-leider met twee doelstellingen naar de Ronde van Oman

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2452 reacties
Greg Van Avermaet trekt als BMC-leider met twee doelstellingen naar de Ronde van Oman
Foto: © photonews

Voor Greg Van Avermaet wordt de Ronde van Oman zijn tweede opdracht van het nog prille wielerseizoen. Enerzijds trekt hij naar de Omaanse woestijnen om de conditie aan te scherpen, anderzijds wil hij er ook geen kansen laten liggen.

"We trekken naar Oman met enkele renners van onze klassieke kern", legt ploegleider Valerio Piva uit. "Deze wedstrijd is traditioneel de laatste koers van Greg voor zijn eerste klassieker. In Valencia oogde hij sterk, dus hij zal in Oman onze leider zijn. Er zijn enkele aankomsten op zijn maat gemaakt."

Voor Van Avermaet volgt er dus een nieuwe test in Oman. "Ik kijk er na een sterke week in Spanje naar uit om opnieuw aan de start te staan in Oman", klinkt het. "Er zijn enkele ritten die me aanspreken. Ik wil niet alleen mijn conditie versterken met het oog op de klassiekers, maar ook voor ritwinst gaan waar het mogelijk is."

De seletie van BMC voor de Ronde van Oman: Alberto Bettiol (ITA), Jempy Drucker (LUX), Nicolas Roche (IER), Michael Schär (ZWI), Greg Van Avermaet (BEL), Nathan Van Hooydonck (BEL) en Francisco Ventoso (SPA)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties