Mathieu van der Poel dolblij met podiumplaats van zijn broer: "Ik probeerde rekening te houden met David"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13225 reacties
Mathieu van der Poel dolblij met podiumplaats van zijn broer: "Ik probeerde rekening te houden met David"
Foto: © photonews

Wat een geweldige zondag voor Mathieu en David van der Poel. Eerstgenoemde was met vlag en wimpel de beste in Hoogstraten en laatstgenoemde kaapte ook nog eens de derde plaats weg. Een mooi familieplaatje dus op het podium van de Superprestige.

De 23-jarige Mathieu had dus twee redenen om gelukkig te zijn: zijn eigen zege en de podiumplaats van zijn oudere broer. "Ik heb geprobeerd om rekening te houden met David en vind het wel leuk dat hij uiteindelijk nog derde is geworden. Het was een fijne cross. We bleven in het begin samen met een grote groep renners, dat had alles te maken met die felle wind. Ik had echter wel het gevoel dat ik nog kon versnellen."

Superprestige (bijna) binnen

En dat deed Van der Poel, dé man van het seizoen, dan ook. Al had hij nog altijd de positie van zijn broer in het achterhoofd: "Of ik gewacht heb? Dat is veel gezegd. Hij moet ook trappen hé. Het was het ideale moment voor mij om door te trekken. David heeft het zelf helemaal geflikt." De Superprestige die is in principe binnen aangezien Wout van Aert in Middelkerke niet start: "Ik denk niet dat Wout er zal zijn, hij zal trouw blijven aan zijn uitgestippelde planning."

Mathieu van der Poel heeft nog iets om naar uit te kijken: "Ik ben enorm content met die 28ste overwinning van het seizoen. Die 30 zeges zijn echt wél een doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties