Momenteel spanning troef tussen Mathieu en Wout in de Superprestige, maar alles hangt af van de wereldkampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5280 reacties
Momenteel spanning troef tussen Mathieu en Wout in de Superprestige, maar alles hangt af van de wereldkampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vorige manche van de Superprestige dateert al van 30 december in het Vlaams-Brabantse Diegem, maar zondag staat in Hoogstraten de 7e en voorlaatste wedstrijd op het programma. En de eindzege kan nog alle kanten uit, zij het niet dat Van Aert wellicht past voor Middelkerke.

De verschillende klassementen en kampioenschappen zijn reeds verdeeld, alleen in de Superprestige moet er nog een eindwinnaar worden aangeduid. In de voorlopige tussenstand is het spanning troef, want Wout Van Aert telt slechts één luttel puntje voorsprong op Mathieu van der Poel. Wat er ook gebeurt vandaag in Hoogstraten, de spanning zal vermoedelijk na vandaag al weg zijn, ongeacht de uitslag.

Van Aert liet enkele weken geleden na zijn tweede plek in Diegem al weten dat hij niet zeker is van deelname in Middelkerke. "Over een eventuele deelname aan de slotmanche in Middelkerke wil ik me nog niet uitspreken", klonk het toen.

Een week voor de Omloop

"Er moet toch iets spannend blijven en bovendien speculeren de mensen graag over dit soort zaken", aldus Van Aert, die eigenlijk voor het seizoen al vertelde niet te zullen deelnemen in Middelkerke. Indien Van Aert na Hoogstraten nog steeds aan de leiding staat, zal hij mogelijk toch van gedacht veranderen.

De laatste manche in Middelkerke wordt volgende week zaterdag (17 februari) gereden. Exact een week later staat de wereldkampioen veldrijden aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad, het begin van zijn eerste klassieke voorjaar op de weg. Of het ideaal is om een week ervoor nog een cross af te werken, laten we in het midden.

De tussenstand na Diegem:

  1. Wout Van Aert - 86
  2. Mathieu van der Poel - 85
  3. Lars van der Haar - 64
  4. Toon Aerts - 62
  5. Laurens Sweeck - 62
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties