Van Aert schittert niet in allerlaatste cross: "Wilde trui nog laatste keer laten blinken, maar heb mij geforceerd"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13522 reacties
Van Aert schittert niet in allerlaatste cross: "Wilde trui nog laatste keer laten blinken, maar heb mij geforceerd"
Foto: © photonews

Geen afscheid in schoonheid voor Wout van Aert, die vandaag in Hoogstraten zijn allerlaatste cross van het seizoen betwistte. Een zesde plaats, meer zat er niet in voor de wereldkampioen. Geen grote verrassing gezien de decompressie, maar dat podium had nog wel gemogen, vond hij.

"Het ging al beter dan gisteren. Ik wilde mijn trui nog graag een laatste keer laten blinken, maar heb mij toch wat geforceerd toen ik Mathieu probeerde te volgen. In de tweede helft van de cross zat ik in een vreemde situatie. Het klinkt stom, maar ik ben het niet gewend om in finales te moeten knokken voor mijn plaatsje. David van der Poel en Tim Merlier zijn daar echt goed in. Meer zat er dus niet in, al had ik toch wel graag op het podium gestaan."

Wout van Aert (23) heeft ondanks die wereldtitel een bijzonder lastig seizoen achter de rug: "Het was misschien wel het moeilijkste uit mijn nog jonge carrière. Ik vond vaak geen reden voor mijn mindere prestaties. Gelukkig vond ik vorige week mijn beste niveau terug. Het seizoen afsluiten met de regenboogtrui is fantastisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties