Greg Van Avermaet begrijpt de keuze van Peter Sagan, Alexander Kristoff en John Degenkolb niet: "Jammer"

Redactie
| 1384 reacties
Greg Van Avermaet begrijpt de keuze van Peter Sagan, Alexander Kristoff en John Degenkolb niet: "Jammer"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet bereidt zich in de Ronde van Oman voor op het klassieke voorjaar. Dat begint binnen twee weken met de Omloop Het Nieuwsblad. Al vindt de BMC-kopman het vooral jammer dat enkele grote namen passen voor het Belgische openingsweekend.

Greg Van Avermaet wil eindelijk eens een rit winnen in de Ronde van Oman, maar het blijft natuurlijk 'slechts' de voorbereiding op de klassiekers. "Meestal heb ik Oman nog nodig om goed te zijn in dat voorjaar en na sommige ritten malen we met de ploeg dan ook nog enkele kilometers", vertelt Van Avermaet bij Sporza.

"Als je dan huiswaarts keert met 1100 à 1200 km in de benen heb je goed gewerkt. Een zege is altijd fijn, maar ik heb nu al twee keer na Oman de Omloop gewonnen, dus dan heb je ook een vroege zege te pakken en dat geeft dan wel vertrouwen."

"Het is niet dat er zoveel kansen zijn in het voorjaar op een grote zege"

Het klassieke voorjaar begint op zaterdag 24 februari met de Omloop Het Nieuwsblad. Van Avermaet hoeft daar onder meer Sagan, Degenkolb en Kristoff niet te vrezen. "Dat is ergens wel jammer. Ik begrijp dat ook niet zo goed als klassiek coureur", aldus Van Avermaet.

Gemiste kans

"Het is niet dat er zoveel kansen zijn in het voorjaar op een grote zege en daar hoort de Omloop volgens mij wel bij. Als je dan niet van de partij bent, dan mis je al een kans", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties