Laurens Sweeck 'best of the rest': "Na Mathieu van der Poel tweede worden, is redelijk normaal dit seizoen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6374 reacties
Laurens Sweeck 'best of the rest': "Na Mathieu van der Poel tweede worden, is redelijk normaal dit seizoen"
Foto: © photonews

Niks of niemand kon Mathieu van der Poel gisteren bedreigen in Hoogstraten. Wereldkampioen Wout van Aert al helemaal niet, die werd 'maar' zesde. Laurens Sweeck profiteerde optimaal en ging met de tweede plek aan de haal. Al kostte dat wel flink wat moeite.

"Ik kwam van de tiende positie of zoiets, denk ik. Ik heb heel de cross een beetje moeten vechten tegen mijzelf. Ik geraakte er nooit goed tussen, viel altijd alleen en er stond tamelijk wat wind. Nog een geluk dat ze voorin altijd wel een beetje stilvielen. Op die manier kon ik altijd opnieuw aansluiten en mijn eigen tempo rijden."

Hoogst haalbare

De 24-jarige Sweeck groeide in de wedstrijd: "Ik voelde mij eigenlijk met de ronde beter worden en kreeg de kans om op te schuiven. Ik wist dat er op het einde een lastig stuk 'wind op' was. Ik had ineens een goed gevoel en heb niet getwijfeld en dat was de juiste keuze. Na Mathieu van der Poel tweede worden, is redelijk normaal dit seizoen dus dat was het hoogst haalbare."

En nu nog naar Middelkerke, waar Sweeck zijn klassement in de Superprestige wil verdedigen: "Dat zal ook nog een lastige cross zijn, een beetje hetzelfde type als hier in Hoogstraten. Dat moet mij wel liggen, in het verleden heb ik daar al behoorlijk goed gepresteerd en ik hoop dat volgende week nog eens te kunnen doen", klonk het bij 'Play Sports'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties