Europees kampioen Victor Campenaerts ziet vrijdag als eerste test voor grote doel begin mei: "Ik ga vol voor winst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Europees kampioen Victor Campenaerts ziet vrijdag als eerste test voor grote doel begin mei: "Ik ga vol voor winst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Algarve vindt plaats van woensdag tot en met zondag. Vrijdag is er een tijdrit van 20,3 kilometer en daar heeft Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts zijn zinnen op gezet.

"We hebben vandaag het tijdritparcours verkend en dat is tamelijk technisch", zegt Campenaerts bij zijn team. "Er zitten een aantal snelle afdalingen in met bochten. Het parcours telt twee hellingen. De eerste is slechts 150 meter lang, maar heel steil. Die helling heeft een lange uitloper, wat mij enorm ligt. De tweede helling is opnieuw steil en met 500 meter een stuk langer. Je komt op volle snelheid aangereden naar de voet."

"Het is een parcours voor echte tijdrijders en daar ben ik blij om"

Het is een tijdrit die de Antwerpenaar ligt. "Het is een parcours voor echte tijdrijders en daar ben ik blij om. Indeling en een minimum aan tempoverlies bergop zal de sleutel tot succes zijn. Na de beklimmingen moet je snel opnieuw naar 53 tot 54 kilometer per uur optrekken. Ik had het parcours al ruim geanalyseerd via internet, maar het is een meerwaarde om het vandaag ter plekke te hebben verkend."

Giro

Voor Campenaerts is het zijn allereerste tijdrit bij zijn nieuwe ploeg. "Het is nog vroeg op het seizoen en ik piek naar de openingstijdrit van de Giro begin mei, maar het doel is duidelijk: ik ga vrijdag voor winst", is hij ambitieus. "Er staan hier met Stefan Küng, Tony Martin en Ryan Mullen sterke tegenstanders aan de start, maar als ik niet in de top vijf eindig zal dat een teleurstelling zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties