Thijs Zonneveld haalt na startrecht van Chris Froome in Ruta del Sol uit naar de UCI

Redactie
| 20766 reacties
Thijs Zonneveld haalt na startrecht van Chris Froome in Ruta del Sol uit naar de UCI
Foto: © photonews

De Ruta del Sol wordt de eerste wedstrijd van het seizoen van Chris Froome, die nochtans onder vuur ligt na zijn positieve salbutamol-plas in zijn gewonnen Vuelta van 2017. De Nederlandse journalist Thijs Zonneveld ziet het met lede ogen aan.

Voor Froome wordt het zijn eerste opdracht van het seizoen en tevens zijn eerste koers sinds bekend raakte dat hij betrapt werd op een overmatig gebruik van salbutamol. "Ik vind het heel jammer dat hij mag starten", vertelt Thijs Zonneveld bij Sporza. "Dit is slecht voor het wielrennen. Hier is niemand bij gebaat, maar juridisch staan Froome en Sky in hun recht."

"David Lappartient, de voorzitter van de UCI, schuift de verantwoordelijkheid door naar Sky, maar de UCI heeft zelf een volmacht om een voorlopige schorsing uit te spreken. Waarom ze hun verantwoordelijkheid niet nemen? Ze zijn bang dat ze zich zullen moeten verantwoorden bij een rechter als ze Froome aan de kant zetten. Ze willen niet op de vingers worden getikt."

Grote flater

Het kan dus zijn dat na de uitspraak in de zaak-Froome de Brit al zijn (mogelijke) overwinningen zal moeten inleveren. "Er zou eerst duidelijkheid moeten komen of Froome wel mag koersen, vooraleer ze hem een toelating geven. Dit is een grote flater van de UCI", besluit Zonneveld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties