Belgisch kampioen Oliver Naesen over Chris Froome: "Niet echt de normale gang van zaken"

Redactie
| 5510 reacties
Belgisch kampioen Oliver Naesen over Chris Froome: "Niet echt de normale gang van zaken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is heel wat verdeeldheid in het peloton over de deelname van Chris Froome aan de Ruta del Sol. Oliver Naesen vindt het alvast niet de normale gang van zaken dat de Brit mag deelnemen aan de Spaanse rittenkoers.

Belgisch kampioen Oliver Naesen vindt het een delicate zaak. "Ik weet niet of hij een positieve test afgelegd heeft of dat het gewoon abnormale waarden waren. Zelf zou ik sowieso niet mogen starten in dit geval", laat Naesen weten in een gesprek met Sporza.

"Het is geen epo, maar het is wel een foute test"

Het trainingsmaatje van Greg Van Avermaet vergelijkt het met geflitst wordten. "Het is niet echt de normale gang van zaken. Als je met de auto 3x sneller rijdt dan toegelaten en je wordt geflitst, dan nemen ze ook je rijbewijs af. Dan moet je 5 maanden later niet rondrijden met het idee dat de camera misschien slecht was. Dat is een beetje hetzelfde."

"Het is geen epo, maar het is wel een foute test", vervolgt hij. "Voor de man in de straat lijkt het op een positieve test. Opnieuw slecht nieuws uit het wielrennen dus en dat kan onze sport echt wel missen", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties