Chris Froome reageert op de pers voor controversieel competitiedebuut in Ruta del Sol: "Veel foute informatie"

Redactie
| 10604 reacties
Chris Froome reageert op de pers voor controversieel competitiedebuut in Ruta del Sol: "Veel foute informatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome maakt vandaag in de Ruta del Sol zijn competitiedebuut in 2018. Voor de start stond de Brit de pers te woord over zijn overbodige gebruik

"Het is natuurlijk een moeilijke periode geweest. Dit had een vertrouwelijke proces moeten zijn, maar het is openbaar gemaakt", citeert Sporza de kopman van Team Sky. "Ik weet dat ik niets verkeerds gedaan heb, van daaruit vertrek ik. We werken zo hard als we kunnen om dit opgelost te krijgen. Niemand wil dit sneller opgelost zien dan ik."

Er is heel wat controverse omdat Froome toch deelneemt aan de Ruta del Sol. "Het is een moeilijke periode voor iedereen. Het is moeilijk voor de fans, voor alle renners. Maar ik heb ongelofelijk veel steun ontvangen, ook vanuit het peloton. Dat is een grote hulp geweest in deze moeilijke periode."

"Het is moeilijk voor de fans, voor alle renners"

Maar Froome betreurt dat er zo veel kritiek op zijn persoon is. "Er is veel foute informatie rond deze zaak en veel opinies van mensen die het proces niet echt volledig begrijpen. Maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer alle feiten boven water zullen komen, iedereen het vanuit mijn standpunt zal zien", klinkt het.

Aan ambitie geen gebrek dit seizoen. "Ik ben gefocust gebleven op mijn training om klaar te raken voor het nieuwe seizoen. Ik ga naar de Giro en de Tour om in beide zo goed mogelijk te presteren", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties