Lotto heeft duidelijke plannen met die andere Naesen: "Hij zal zeker stappen zetten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lotto heeft duidelijke plannen met die andere Naesen: "Hij zal zeker stappen zetten"

Lawrence Naesen staat op zijn 25ste aan de start van zijn eerste wielerseizoen in de WorldTour. Net als zijn broer is hij een laatbloeier, maar wat verwachten ze bij Lotto-Soudal van hun nieuwe man voor de klassiekers?

"Lawrence heeft het vorig seizoen goed gedaan, maar dit wordt zijn eerste seizoen op WorldTour-niveau. Da's toch nog iets anders dan het (pro)continentale circuit", aldus Lotto-ploegleider Herman Frison in Het Laatste Nieuws.

"De basis is er, dat toonde hij vorig jaar onder meer in de Heistse Pijl. Lawrence zit in een poule van een tiental renners waaruit we zullen putten voor de klassiekers, al beseffen we ook dat we geen stappen mogen overslaan."

Als 'broer van' zal hij wat extra druk ondervinden

-Herman Frison

Hij krijgt ook kansen in de koersen uit de tweede lijn. "We zullen Lawrence dit seizoen laten proeven van de WorldTour en hij zal daarnaast zeker wedstrijden à la Halle-Ingooigem rijden. Ook die koersen zijn belangrijk voor ons. Lawrence deed het vorig jaar goed in dat circuit, maar als renner van Lotto-Soudal zal hij minder ruimte krijgen. Daar moet hij mee leren omgaan."

De toekomst oogt alvast rooskleurig. "Hij is nu 25 en begon pas laat met koersen. Dus hij zál stappen zetten, alleen wordt het afwachten hoe groot die zullen zijn. En als 'broer van' zal hij onvermijdelijk wat extra druk ondervinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties