Philippe Gilbert voor zijn 3e in het openingsweekend? "Vroeger was het saai, dit wordt veel beter"

Redactie
| 1480 reacties
Philippe Gilbert voor zijn 3e in het openingsweekend? "Vroeger was het saai, dit wordt veel beter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend reed hij in Spanje, de komende vijf dagen is Philippe Gilbert aan de slag in de Ronde van Algarve. Zijn eerste grote doel van het seizoen is de Omloop Het Nieuwsblad, die hij al voor de derde keer kan winnen.

Gilbert won de Omloop al twee keer. In 2006 won hij met de aankomst in Lokeren, twee jaar later was hij de beste in Gent. Dit jaar bevindt de finishlijn zich in Meerbeke en krijgen we de oude finale van het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

De renner van Quick-Step Floors is alvast voorstander van die nieuwe aankomst. "Waarom niet", vraagt Gilbert zich af in Het Nieuwsblad. "Het wordt iets helemaal anders. Leuk. Ik heb de oude finale van de Ronde van Vlaanderen altijd heel graag gereden."

'De besten vooraan'

"Bovendien krijgen we nu ook in de Omloop Het Nieuwsblad een parcours dat niet liegt. De besten gaan sowieso vooraan zitten. Vroeger was dat niet altijd zo. De laatste twintig kilometer naar Gent, op die grote baan, ik vond het altijd maar wat raar. Héél saai eigenlijk. Niemand deed dat graag. Dit wordt veel beter", weet de man die vorig jaar nog de Ronde won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties