Tweevoudige bolletjestrui in de Tour bijt van zich af na dopingbeschuldigingen: "Dit kan ik niet aanvaarden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2776 reacties
Tweevoudige bolletjestrui in de Tour bijt van zich af na dopingbeschuldigingen: "Dit kan ik niet aanvaarden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over het competitiedebuut van Chris Froome in de Ruta del Sol is er heel wat te doen, maar er werd ook nog een andere grote naam in verband gebracht met doping. De Poolse klimmer Rafal Majka (BORA-hansgrohe) bijt echter van zich af.

Majka werd gelinkt aan het dopingprogramma binnen de Italiaanse beloftenploeg Altopack. Dat is de ploeg waarvoor de overleden Linas Rumsas reed. "Er zijn enkele media die mijn naam in verband brengen met doping, maar dat kan ik niet accepteren", liet de Pool weten in een Facebook-bericht.

Majka vindt het niet kunnen dat zijn imago beschadigd wordt. "Ik wil niet het vertrouwen van mijn vrienden en supporters verliezen. Deze valse informatie kan mijn imago als atleet beschadigen. Ik heb successen behaald door hard te werken en veel opofferingen te doen, zoals veel van huis zijn van mijn familie."

"Ik ben trots dat ik mijn team en land op internationale wedstrijden kan vertegenwoordigen", vervolgt Majka. "Maar ik kan niet aanvaarden dat mijn naam in verband wordt gebracht met oneerlijke dingen waar ik niks mee te maken heb. Ik ben nooit een lid geweest van het Altopack team, waar momenteel een dopingonderzoek naar loopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties