En da's 29! Showbeest Van der Poel geeft eindzege in Superprestige glans met winst in slotmanche

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 15230 reacties
En da's 29! Showbeest Van der Poel geeft eindzege in Superprestige glans met winst in slotmanche
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie anders dan Mathieu van der Poel heeft in Middelkerke de slotmanche van de Superprestige op zijn naam geschreven. De 23-jarige Nederlander - dé kannibaal van het seizoen - maakte er een zinderende show van en gaf zo zijn eindzege in het regelmatigheidscriterium nog wat extra glans.

Eigenlijk had Van der Poel zich de moeite van de demonstratie kunnen besparen want door de afwezigheid van Wout van Aert was de eindzege hoe dan ook al binnen. Maar Mathieu is nu eenmaal een geboren winnaar en dus maakte hij er aan zee nog een schitterend schouwspel van. Spannend? Neen. Spectaculair? Ja!

Zijn start was nochtans gezapig, ergens rond de tiende positie keek de Nederlander een beetje de kat uit de boom. Het sein voor onze landgenoten Tim Merlier en Michael Vanthourenhout om het gashendeltje open te draaien. Klein probleempje: ze kregen al snel het gezelschap van de onder stoom gekomen 'VDP'.

Foutjes en show

Eén geslaagde passage in het zand volstond voor de Europese kampioen om de tegenstand een tik uit te delen. Van 5 voorzichtige secondjes ging het al snel richting de halve minuut, ondanks het feit dat de Nederlandse topper niet foutloos bleef. Ach, wat zou het. Tussendoor verwende hij lekker het publiek met enkele showstaaltjes. Klasse te koop natuurlijk.

Mathieu knalde uiteindelijk in stijl naar zijn 29ste (!) overwinning van het bijna afgelopen veldritseizoen, in de Superprestige boekt hij een schitterende 6 op 8. Het Belgische duel voor de tweede plek draaide uiteindelijk uit in het voordeel van Tim Merlier. Michael Vanthourenhout moest blij zijn met plaats drie. Tom Meeusen eindigde als vierde, Lars van der Haar werd vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties