Michael Vanthourenhout (3de) haalt er het maximum uit: "Als je met hem slotronde ingaat, weet je dat je verliest"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Michael Vanthourenhout (3de) haalt er het maximum uit: "Als je met hem slotronde ingaat, weet je dat je verliest"
Foto: © photonews

Twee Belgen op het podium in Middelkerke, naast Tim Merlier mocht ook Michael Vanthourenhout de glansrijke winnaar Mathieu van der Poel flankeren. De 24-jarige West-Vlaming was tevreden met zijn derde plaats want meer zat er vandaag niet in in de laatste manche van de Superprestige.

"We vielen eigenlijk redelijk snel met ons tweetjes en op de weg stond er toch redelijk wat wind. Tim en ik hebben elkaar goed gevonden. We wisselden elkaar goed af en dat is onze redding geweest, zo konden we de achtervolgers voor blijven.

Onderste uit de kan

Vanthourenhout moest wel alles uit de kast halen om bij Merlier te blijven: "Ik voelde ook wel dat het iets te snel ging als hij op kop reed. Ik moest altijd het onderste uit de kan halen om erbij te blijven en in de laatste ronde trok hij ook nog eens vol door. Als je met Tim de laatste ronde ingaat dan weet je dat je verliest. Tim is nu eenmaal snel."

En zo werd het dus een derde plek: "Ik ben blij met mijn podiumplaats. Het is wel mooi om het seizoen zo te kunnen afsluiten. Dat is toch heel belangrijk. Het is voor iedereen plezanter om zo te eindigen. Dan kan je in april weer met een goed gevoel op de fiets kruipen voor de wedstrijden op de weg. Dat geeft mentaal toch een serieuze boost."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties