Tim Merlier in bloedvorm net nu seizoen bijna gedaan is: "Een bloem die bloeit ook maar twee keer per jaar hé"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3272 reacties
Tim Merlier in bloedvorm net nu seizoen bijna gedaan is: "Een bloem die bloeit ook maar twee keer per jaar hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Wout van Aert in Middelkerke en dan zorgde zijn maatje Tim Merlier maar voor een podiumplaats. De 25-jarige crosser van Crelan-Charles snelde na een alweer ongenaakbare Mathieu van der Poel naar een knappe tweede plaats.

Rare vogel toch die Merlier. Nu het seizoen bijna afgelopen is, stapelt hij ineens de dichte ereplaatsen op: "Ja het is nu al mijn derde podiumplaats in twee weken tijd dus dat is wel plezant, echt leuk. Het zit een beetje in mijn natuur om te pieken, bij de jeugd kwam ik er ook altijd maar door in december", klinkt het bij 'Play Sports'.

Vreemd, maar het is zo: "Ik heb daar eigenlijk leren mee leven dat het in het begin van het seizoen altijd wat minder gaat. Het is in ieder geval tof dat het nu allemaal goed gaat. Hoe je dat verklaart? Mijn lichaam reageert gewoon zo. Een bloem bloeit ook maar twee keer per jaar hé", lacht Merlier.

Je zou denken dat het seizoen te vroeg afloopt voor de ploegmakker van wereldkampioen Van Aert: "Ik verlang ook wel naar het einde van het seizoen hoor. Als je weet dat het bijna gedaan is, kijk je daar toch naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties