Belg die Lotto Soudal afgelopen zomer verliet: "Ik heb serieus overwogen om te stoppen met koersen"

Redactie
| 6 reacties
Belg die Lotto Soudal afgelopen zomer verliet: "Ik heb serieus overwogen om te stoppen met koersen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn deelname in 2013 wordt het zijn tweede deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste klassieker van het jaar. Maar het had niet zo veel gescheeld of Kris Boeckmans was niet aan de start gekomen.

Boeckmans komt dit seizoen uit voor Vital Concept na zijn vertrek bij Lotto Soudal. "Op het BK in Antwerpen had ik een gesprek met de ploegleiding. Ik voelde het zo aan dat ik kon vertrekken", klinkt het in HNB. "Een uitleg heb ik niet gekregen. Nooit. Toen ik mijn laatste koers reed, zegden enkele personeelsleden: Kris, je verlaat ons? Ik heb toen geantwoord: Neen. Ik verlaat jullie niet, jullie hebben mij geen keuze gegeven."

De Antwerpenaar werd naar eigen zeggen weggeduwd. "Klopt. Net voor de klassiekers werd ik ziek. Drie dagen veertig graden koorts. Tot twee maanden nadien voelde ik nog de naweeën. Na de E3 Harelbeke werd ik vijf weken niet opgesteld. Elke klassieker opnieuw eerste reserve. Tot ik eind april plots naar de Ronde van Romandië moest. De Alpen of all places. Ik had al drie maanden geen berg gezien en stond nog op mijn kassei­gewicht."

Stoppen

Het ging zelfs nog een stap verder dan dat. "Ik heb serieus overwogen om te stoppen met koersen. Als mensen je al zo ver krijgen dat je je passie niet meer graag beoefent, dan klopt er toch iets niet? Als je na zo'n zwaar ongeval en een kunstmatige coma toch weer op de fiets kruipt, wil dat toch zeggen dat je daar passioneel mee bezig bent? Niemand heeft het recht om van een andere persoon af te pakken wat hij graag doet", besluit Boeckmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties