De man die Wout Van Aert door het voorjaar moet gidsen: "Heb hem in de zomer indrukwekkende dingen zien doen"
Redactie
| 21 reacties

Stijn Devolder ziet Wout Van Aert in het voorjaar finales rijden en misschien zelfs winnen

De man die Wout Van Aert door het voorjaar moet gidsen: "Heb hem in de zomer indrukwekkende dingen zien doen"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is toe aan zijn eerste klassieke voorjaar. Bij zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan zal hij de hulp van de ervaren Stijn Devolder goed kunnen gebruiken. Volgens de West-Vlaming zal de stress hem geen parten spelen.

"Voorlopig is dat moeilijk te zeggen, maar ik heb al gezien dat Wout stressbestendig op zijn doelen afgaat", opent Devolder in HLN. "In die zin kan de druk zelfs een voordeel zijn. Hij kan daar mee om. Bovendien hebben we een sterke ploeg voor de komende weken. Door de wildcards rijden we een mooi programma, iedereen is gemotiveerd om het goed te doen. Naast Wout en mezelf is ook Sean De Bie sterk bezig. Ook hij zal er bij zijn, diep in de Vlaamse wedstrijden."

De Bie, Van Aert en Devolder zouden de mannen voor de finales moeten zijn. "Ik ben er van overtuigd dat Wout in dat stadium van de wedstrijden zal belanden en dan is het de bedoeling dat we wat aan elkaar hebben. Deze zomer heb ik hem indrukwekkende dingen zien doen. Hij heeft een grote motor, dus dat komt wel in orde tijdens de klassiekers."

Devolder kan een belangrijke rol spelen voor de wereldkampioen veldrijden. "Of ik Wout nog tips geef? Ja, dat gebeurt. Tijdens de zomerwedstrijden vorig seizoen ben ik hier en daar iets gaan zeggen. Maar omgekeerd heb ik ook al dingen bijgeleerd. Het is niet omdat ik zoveel ouder ben dat ik niets meer kan opsteken. In mijn manier van trainen bijvoorbeeld."

"Hij gaat dit jaar zeker finales rijden. Of hij ook kan winnen? Allez vooruit. Het kan. Met een beetje geluk", besluit Devolder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties