Michel Wuyts ziet bij Quick-Step Floors naast de grote namen een opvallende kanshebber voor winst in Parijs-Roubaix...

Redactie
| 10 reacties
Michel Wuyts ziet bij Quick-Step Floors naast de grote namen een opvallende kanshebber voor winst in Parijs-Roubaix...
Foto: © photonews

Quick-Step Floors is misschien wel het sterkste geheel met het oog op de kasseiklassiekers in het voorjaar. Sporza-wielerjournalist Michel Wuyts duidt dan weer een opvallende kandidaat-kanshebber aan voor Parijs-Roubaix.

Bij Quick-Step Floors is Yves Lampaert één van de mannen voor de kasseiklassiekers. "Akkoord, maar dan wel voor kasseikoersen waar vooral de vlakte wordt opgezocht", vertelt Wuyts bij Sporza. "Lampaert zal zich ook ondergeschikt opstellen als in wedstrijden waar het heuvelachtig is de kaart van Stybar of Gilbert wordt getrokken, zoals bij uitstek in de Ronde van Vlaanderen."

Goed omringd door gelijkgestemden

Al ziet Wuyts het groots voor de winnaar van Dwars voor Vlaanderen van 2017. "Maar in Parijs-Roubaix heeft Lampaert het vermogen - en nu doe ik een brutale uitspraak - om te winnen. Als hij goed omringd is door gelijkgestemden, door mannen die hem niet te snel af willen zijn. Alhoewel, dat mag zelfs. Je kan altijd mensen gebruiken die vooraf in de aanval gaan en dan teruggehaald worden."

"Als Lampaert dan geluk kent en kan meeschuiven, dan heeft hij dat buitengewone dat hij nog een dragende aanval in zich heeft. Een aanval die langer draagt dan die van Vanmarcke bijvoorbeeld. Maar hij moet er wel eerst geraken", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties