Niki Terpstra verklaart waarom hij niet voor een andere ploeg koos en zijn lot opnieuw aan Patrick Lefevere verbond

Redactie
| 4 reacties
Niki Terpstra verklaart waarom hij niet voor een andere ploeg koos en zijn lot opnieuw aan Patrick Lefevere verbond

Quick-Step Floors en Niki Terpstra, het lijkt wel een geslaagd huwelijk. De Nederlander is bezig aan zijn 8e seizoen in loondienst van de Belgische WorldTour-ploeg en zal niet snel nog van ploeg veranderen.

Bij Quick-Step Floors zijn er kopmannen genoeg voor het voorjaar. Matteo Trentin koos eieren voor zijn geld en werd kopman bij het Australische Mitchelton-Scott. Niki Terpstra bleef Patrick Lefevere dan weer trouw. "Ik zie mij niet snel bij een ­andere ploeg rijden. Het aan­vallende koersgedrag dat eigen is aan deze ploeg, zo ben ik ook", klinkt het in Het Nieuwsblad.

'Waarom nog veranderen?'

Er waren in het verleden - niet onlogisch - ook gesprekken met andere teams. "Natuurlijk praat je wel eens met andere ploegen als je einde contract bent. Maar ik ben nu 33. Ik zal geen tien jaar meer koersen. Waarom zou ik nu nog moeten veranderen?"

"Ik ben bij deze ploeg groot geworden. Ook omdat het gewoon zo'n goeie ploeg is. Alles is prima geregeld, de sfeer is fantastisch en je hebt die unieke winnaarsmen­taliteit", besluit de 33-jarige Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties