"Als ze een hele dag op mijn wiel gaan rijden, dan begaan ze toch een fout"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Als ze een hele dag op mijn wiel gaan rijden, dan begaan ze toch een fout"
Foto: © photonews

De weelde bij Quick-Step Floors voor het klassieke voorjaar is net als de voorbije jaren erg groot. De absolute kopmannen voor de Omloop zijn Philippe Gilbert en Fernando Gaviria, maar ook Yves Lampaert is een outsider voor winst.

Na zijn zege in Dwars door Vlaanderen vorig jaar is de status van de West-Vlaming toch veranderd. "We zitten met een heel sterke ploeg met 7 potentiële winnaars", vertelt Lampaert. "In dat opzicht is mijn status niet veranderd. Ik sta net onder de echte kopmannen, maar zo kan ik misschien wel een wedstrijd winnen. Als ze een hele dag op mijn wiel gaan rijden, dan begaan ze toch een fout."

7 en géén 8 renners

Voor het eerst zullen de klassiekers betwist worden met ploegen van 7 renners. Zal dat een verschil maken? "Toch wel, ja. Ploegen als BMC en Lotto-Soudal zullen verplicht mee een mannetje op kop moeten zetten. We moeten als ploeg durven verliezen door aanvallend te koersen."

Het koersverloop in de vernieuwde Omloop voorspellen, is moeilijk. "Het is heel moeilijk om te voorspellen, zeker met de wind die anders waait dan andere jaren", aldus Lampaert. "De Omloop staat erom bekend om vroeg open te breken. Ik denk dat dat zo zal blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties