Klaas Vantornout blikt bij ons terug op zijn carrière: "Heb er het maximum uitgehaald" en "Ik ben nooit schijnheilig geweest"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Klaas Vantornout blikt bij ons terug op zijn carrière: "Heb er het maximum uitgehaald" en "Ik ben nooit schijnheilig geweest"
Foto: © photonews

Straks valt hij nog eens te bewonderen in Lebbeke en morgen volgt dan het grote afscheid in Oostmalle. We hoeven u niet te vertellen dat Klaas Vantornout voor een speciaal weekend staat. Nog even en zijn crosscarrière is voltooid verleden tijd. Dat vraagt om een terugblik.

Vantornout werkte vorige week zijn allerlaatste manche van de Superprestige af, nota bene in Middelkerke. Zeg maar gerust voor eigen volk: "Er was een massa volk op de cross, ook door het mooie weer en de vakantie. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik nog zo zou aangemoedigd zou worden. Ik koerste nochtans op de achtergrond (20ste plaats, red.), maar desondanks bleef het publiek mij enorm steunen."

Het was genieten geblazen voor de West-Vlaming: "Die laatste ronde was een kippenvelmomentje. Ik heb dan ook heel mooie herinneringen aan Middelkerke want ik heb daar twee keer gewonnen. Het was toch een speciaal moment. Zeker even speciaal als Oostmalle zondag", klinkt het in een gesprek met Wielerkrant.

Gemoedsrust

De tweevoudige kampioen van België, die ook twee keer tweede eindigde op een WK, kan terugblikken op een mooie carrière: "Ik ben heel trots en voel enorm veel voldoening. Ik heb er echt het maximum uitgehaald. Ik zou het jammer vinden als ik ergens zou moeten lezen dat ik er niet alles voor gedaan heb, maar dat is niet aan de orde. Dat ik altijd voor mijn vak geleefd heb, geeft mij gemoedsrust. Dat ik met een goed gevoel kan afsluiten, is voor mij het belangrijkste."

Geen blad voor de mond

Klaas Vantornout was wel geen onbesproken figuur, hij had het hart op de tong en dat werd hem niet altijd in dank afgenomen door Jan Publiek: "Goh ja, ik ben zoals ik ben en iedereen is anders. Ik ben nooit schijnheilig geweest en heb nooit een blad voor de mond genomen. Soms wordt dat geapprecieerd en soms niet. Het werd vooral ook fel uitvergroot en dan krijg je soms het deksel op de neus. Ik heb er in ieder geval geen spijt van want dat heeft mij ook deels grootgemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties