Wout Van Aert verrast iedereen: "Dit had ik niet verwacht" en "Wat nu volgt, zal het moeilijkste zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties
Wout Van Aert verrast iedereen: "Dit had ik niet verwacht" en "Wat nu volgt, zal het moeilijkste zijn"
Foto: © photonews

Een plek in de top 10 zat er niet in voor Wout Van Aert, maar de wereldkampioen veldrijden heeft iedereen verrast bij zijn eerste deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad. En zelf was hij achteraf ook tevreden.

Van Aert was op de Muur en Bosberg nog goed mee, maar werd in de laatste rechte lijn met Van Avermaet en co nog ingelopen. "Ik had gehoopt om in de top 10 te staan", zei Van Aert in de studio van Sporza. "Op het laatste miste ik die ervaring om mee te springen. Ik gokte op een sprint door de wind. Maar op het einde kwam het peloton er nog bij. Ik denk dat ik vooral moet onthouden dat ik op de belangrijkste punten meekon. Dat had ik echt niet verwacht."

"Voor de laatste keer Haaghoek reed ik lek. Ik moest gokken en mijn krachten sparen tot de Berendries. Dat loonde wel. Ik verschoot zelf wel met welke renners ik nog op de Muur overbleef. De omstandigheden lagen mij wel, waardoor we een gesloten wedstrijd kregen."

Niet uitgeblust

Na een zware en lange winter dus meteen een topprestatie in de Omloop. "Ik voelde me niet uitgeblust. Ik wist een jaar geleden al dat ik dit zou doen. Ik kwam mentaal fris naar deze koersen, maar wat nu volgt zal het moeilijkste zijn. Het zou kunnen dat dit mijn beste koers was van het voorjaar, maar dat kunnen we binnenkort pas zeggen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties