Wout Van Aert weet op wie hij moet tellen in de Omloop (en de andere klassiekers): "Hij is van onschatbare waarde"

Redactie
| 9 reacties
Wout Van Aert weet op wie hij moet tellen in de Omloop (en de andere klassiekers): "Hij is van onschatbare waarde"
Foto: © photonews

Het is zover. Veldritfans zitten vandaag op het puntje van hun stoel. Niet voor één of andere veldrit, wél om de prestaties van Wout Van Aert in de Omloop Het Nieuwsblad met argusogen te volgen. Van Aert verkende vrijdag het parcours.

En daarvoor kreeg hij hulp van tweevoudig Ronde-winnaar Stijn Devolder. "Stijn is van onschatbare waarde", vertelt de wereldkampioen veldrijden in Het Nieuwsblad. "Hij weet als geen ander de beste positie te kiezen. De verkenning was ook interessant omdat het zaterdag dezelfde weersomstandigheden zullen zijn. De wind zal uit dezelfde richting komen, ik weet wat ik kan verwachten."

Eerste en enige verkenning

Van Aert is nog maar pas enkele dagen terug van Mallorca. Het was dan ook zijn eerste en enige verkenning van de openingsklassieker. "Dat volstaat allicht niet", weet Van Aert. "Gelukkig ken ik wel alle hellingen."

"De parcoursbouwers van de Omloop hebben er net de hellingen en kasseien uitgekozen die ik kende, daarvoor ben ik ze dankbaar", lacht hij. "Maar ik maak mij geen illusies, ik heb altijd gezegd dat ik het voorjaar rijd om bij te leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties