Titelverdediger GP Le Samyn: "Na de Omloop was er paniek, maar Kuurne heeft me gerustgesteld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Titelverdediger GP Le Samyn: "Na de Omloop was er paniek, maar Kuurne heeft me gerustgesteld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag werd met de Omloop Het Nieuwsblad het Vlaamse wielervoorjaar op gang getrapt. Dinsdag is het aan de Waalse klassiekers met de GP Le Samyn. Titelverdediger Guillaume Van Keirsbulck blikt vooruit.

"Mijn openingsweekend was gemengd", vertelt Van Keirsbulck bij zijn team. "Na afloop van de Omloop stelde ik me vragen, omdat ik nooit het goede gevoel vond. Het was een beetje paniek. Maar gisteren in Kuurne heb ik mezelf gerustgesteld. Dit was dag en nacht verschil in termen van gevoel. Ik vond kracht in de benen en had nog reserves in de finale. Ik moest de sprint voorbereiden voor Timothy, maar we raakten elkaar kwijt in de slotkilometers. "

Vorig jaar trok de renner van Wanty-Groupe Gobert aan het langste eind. "Het is altijd leuk om met rugnummer één te starten", vervolgt de voormalige renner van Quick-Step Floors. "De omstandigheden zijn anders dan vorig jaar. Het zal niet al te slecht zijn, gewoon heel koud. Ik zal me warm kleden om mijn spieren op te warmen voor de finale. Dan zullen we zien wie er nog present is."

"Het parcours is afmattend, maar de kasseien liggen me hier. Quick-Step lijkt goed gewapend, en als Gilbert hier is wil hij de openingswedstrijd in Wallonië winnen", weet Van Keirsbulck. 

De selectie voor GP Le Samyn: Guillaume Van Keirsbulck, Frederik Backaert, Tom Devriendt, Timothy Dupont, Mark McNally, Boris Vallée en Kevin Van Melse

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties