Bij Lotto-Soudal geven ze het toe: "Te naiëf gekoerst in het openingsweekend"

Redactie
| 4 reacties
Bij Lotto-Soudal geven ze het toe: "Te naiëf gekoerst in het openingsweekend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als bij Quick-Step Floors was er ook voor Lotto-Soudal geen uitschieter qua resultaat in het openingsweekend. In de Omloop liet de ploeg van Marc Sergeant zich gelden, maar in de finale was er uiteindelijk niemand mee.

Een te naïve koersstijl van de mannen van Marc Sergeant? "Ik zal het maar, euh, bekennen", zegt de teammanager van Lotto-Soudal. "In de Omloop waren we zeker iets te naïef. Tim Wellens zou wachten tot aan de Muur. Maar dan krijgt hij na de Molenberg een gevoel: Hier is iets mogelijk."

Tactische fout

Wellens bleef de koers openbreken. "En typisch Tim, die denkt: Ha, jullie liggen er nog niet af? Dan probeer ik het nog een tweede keer en een derde keer ook. Tim heeft geen ervaring in Vlaamse klassiekers en dat hebben we gezien. Hij heeft nadien ook toegegeven dat hij een tactische fout heeft gemaakt", aldus Sergeant in HNB

In de volgwagen werd uiteindelijk niet ingegrepen. "Omdat de aanvaller in Tim Wellens heel moeilijk terug te roepen is. En omdat de koersen vorig jaar wél heel vroeg zijn beslist. Maar als wij zien dat de grote blokken niet reageren, dan manen wij Tim natuurlijk aan om niet door te zetten. Alleen gaat dat in tegen zijn temperament", besluit Sergeant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties