Johan Museeuw geeft belangrijke raad aan gefrustreerde Greg Van Avermaet

Redactie
| 13 reacties
Johan Museeuw geeft belangrijke raad aan gefrustreerde Greg Van Avermaet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet was gefrustreerd na het Belgische openingsweekend. Volgens de BMC-renner wilde niemand met hem meerijden in de finale en dat stemde hem niet bepaald tevreden. Johan Museeuw kent het gevoel, maar geeft Van Avermaet ook raad.

De status van Van Avermaet is sinds vorig jaar veranderd na zijn fantastische voorjaar. "Wie wordt er in de Vlaamse koersen geviseerd? Peter Sagan natuurlijk. Philippe Gilbert. En nu ook Greg Van Avermaet", vertelt Museeuw in HLN. "Mij is het niet opgevallen op tv, maar ik geloof hem wel. Er zijn maar een paar renners in het hele peloton met wie niemand de finale wil ingaan."

"Dit is allemaal wat nieuw voor hem"

Museeuw weet hoe dat komt. "Dat komt door de status. En die status krijg je door de grootte van de koersen die je wint. Van Avermaet zit nog niet zo lang in deze fase van zijn carrière. Hij heeft vorig jaar pas zijn eerste grote klassieker gewonnen. Dit is allemaal wat nieuw voor hem. En daar kan je niks aan doen. Ik heb proberen onderhandelen. Vriendelijk gevraagd om mee te werken. Me boos gemaakt. Het helpt niks."

"Ik heb snel geleerd dat dat laatste het slechtste is wat je kan doen. Als de concurrentie voelt dat je je nerveus maakt, proberen ze je nog meer op je paard te krijgen. Zij weten dat die negatieve energie je zwakker maakt, en dat is goed voor hen. Daarom mijn raad aan Van Avermaet: toon nóóit dat je je ergert", besluit Museeuw. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties